Werkplein

Het Werkplein is een plek waar leerlingen van de groepen 7 en 8 van alle basisscholen van Stichting Groeisaam met elkaar komen werken.
Voor veel van deze leerlingen is leren best lastig. In het Werkplein kunnen ze dingen doen die ze juist goed kunnen en fijn vinden.
Dat doen we in een mooi lokaal in basisschool Klavervier. De sfeer en inrichting van het lokaal hebben de leerlingen met elkaar vorm gegeven. Het is een gezellige plek waar de leerlingen prachtige werkstukken maken. Naast gereedschappen en machines om hout te bewerken, kan er ook met de naaimachine gewerkt worden. Solderen, leer bewerken maar ook  koken of bakken is mogelijk. De leerlingen verzinnen zelf een thema waar ze een tijd mee aan het werk gaan. Ze kunnen hun talenten ontdekken of juist verder ontwikkelen. Soms nodigen we iemand uit als gastdocent of we maken zelf een uitstapje naar een ander praktijk lokaal. Het is bijzonder om de samenwerking van de leerlingen te zien die van verschillende scholen komen. Er ontstaan naast mooie werkstukken ook mooie vriendschappen. Petra Terburg, vakleerkracht handenarbeid en coördinator van het Techniek Lab Beuningen, begeleidt de leerlingen met heel veel plezier!

                        

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT