Oudervereniging 
Wat doet de oudervereniging?
De taken van de oudervereniging (OV) omvatten een breed scala aan ondersteunende activiteiten. De OV bestaat uit een groep actieve ouders die, met behulp van de vrijwillige ouderbijdrage, helpen bij het organiseren van diverse activiteiten. Daarnaast kan de OV fungeren als een adviesorgaan voor zowel de schoolleider als de medezeggenschapsraad. Aan het begin van ieder schooljaar wordt een Algemene Ledenvergadering gehouden voor alle ouders van leerlingen op de Peppel.

Ouderbijdrage

Om de extra activiteiten te kunnen financieren vraagt de oudervereniging jaarlijks een vrijwillige bijdrage aan de ouders. Zonder deze financiële ondersteuning kunnen vieringen zoals onder andere het Slaapfestijn, Sinterklaas, Kerst, Carnaval, Koningsspelen niet worden gehouden.
Landelijk steekt ‘De Peppel’ gunstig af met de hoogte van de gevraagde vrijwillige ouderbijdrage. De vrijwillige ouderbijdrage wordt ieder jaar opnieuw berekend door de oudervereniging. Sinds schooljaar 2022-2023 zijn we overgestapt naar een vast bedrag per kind i.p.v. een staffel zoals voorgaan de jaren. Om redenen van kostenbesparing zal de OV u jaarlijks door middel van een brief verzoeken de vrijwillige bijdrage zelf over te maken op de bankrekeningnummer: NL26 RABO 0107240459 t.n.v. ‘Oudervereniging De Peppel’ met vermelding van de naam en groep van uw kind(eren). De vrijwillige ouderbijdrage voor het schooljaar 2023-2024 bedraagt €26,- per kind.

Contact

Hebt u vragen of wilt u nadere informatie over de oudervereniging? Dan kunt u mailen naar ovdepeppel@gmail.com of bellen met één van de Oudervereniging leden.
Notulen vergaderingen
De notulen van de vergaderingen zullen telkens geplaatst worden op de boekenplank van Isy, welke voor de ouder(s)/verzorger(s) van De Peppel toegankelijk is.

Samenstelling Oudervereniging (OV) schooljaar 2023-2024
      

Annelies van Dalen, voorzitster

Ik ben Annelies, moeder van Quinn en Florian en getrouwd met Rick. Wij hebben destijds heel bewust gekozen voor De Peppel, vanwege de Jenaplan-principes die aansluiten bij onze visie op opvoeding. Hier krijgen kinderen de ruimte om zichzelf te zijn en zich te ontwikkelen, wat wij erg belangrijk vinden. De school organiseert veel activiteiten waarbij de hulp van ouders zeer welkom is. Ik ben zelf lid van de OV en betrokken bij tal van leuke schoolactiviteiten. Samen met de andere OV-leden bespreken we ook de laatste ontwikkelingen, waardoor we nieuwe inzichten krijgen en de schooltijd van onze kinderen nog boeiender en interessanter wordt. Heb je vragen of suggesties? Laat het ons gerust weten.


Inge Heuvel, penningmeester

Mijn naam is Inge Heuvel,  ben getrouwd met Maarten en ben moeder van onze dochters Olivia en Simone.
Ik werk bij Online Software, dit is een bedrijf wat software (CRM) maakt speciaal voor assurantietussenpersonen.
Sinds begin 2017 zit Olivia hier met veel plezier op school en Simone is aangeschoven na de zomervakantie van 2020.
Omdat ik overdag niet zo veel kan helpen is de Oudervereniging voor mij een mooie gelegenheid om me in te kunnen zetten bij de school. In mijn vrije tijd breng ik het liefste zoveel mogelijk tijd door met mijn gezin. Lekker thuis, in de tuin of een gezellig uitstapje met zijn allen.
Tevens loop ik graag met een fotocamera rond in de natuur of bij andere gelegenheden.Hilde Reuser

 

Ik ben Hilde Reuser. Mijn zoon Tim Sanders zit op de Peppel in groep 7/8. Mijn dochter Veerle zit op de middelbare school. Ik zit sinds september 2015 in de OV van de Peppel. Ik vind het leuk om betrokken te zijn bij het reilen en zeilen van het hele schoolgebeuren. Ik help graag bij allerlei activiteiten die op school plaats vinden. Ik werk zelf ook als leerkracht op een basisschool en het is leuk om het op de Peppel “van de andere kant”, dus als ouder, mee te maken.
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te winkelen, te lezen, te sporten (zumba en hardlopen) en ben ik graag creatief bezig
.

Annemiek Wolters
Mijn naam is Annemiek Wolters en ik ben de moeder van Roos, Jurre (zitten beiden inmiddels op het VO) en Tijn. Ik ben in het schooljaar 2015/2016 lid geworden van de oudervereniging van De Peppel. Ik vind het van belang als ouder betrokken te zijn bij het onderwijs van mijn kinderen. Ik help graag bij de verschillende activiteiten op school. In het dagelijks leven ben ik leerkracht op een basisschool. Mijn vrije tijd wissel ik het liefst af met ontspannende en sportieve activiteiten samen met Rob en onze 3 kinderen.Lian Wittenberg

Ik ben Lian Wittenberg en samen met Jurrien heb ik twee kinderen, Hanna(2013) en Simon(2015). Hanna gaat naar school op De Peppel en Simon op Klavervier. Ik vind het belangrijk om samen met andere ouders voor een zinvolle en leuke besteding van de ouderbijdrage te zorgen. Dat doe ik ook op Klavervier. Zodat er naast de reguliere schoolactiviteiten wat ‘extra’ dingen mogelijk zijn. Door regelmatig bij elkaar te komen voor overleg weet je wat er allemaal gebeurt op school en heb je meer contact met andere ouders en leerkrachten. Hierdoor voel ik me meer verbonden met de school van mijn kinderen. Na mijn studie rechten in Nijmegen ben ik ongeveer 10 jaar advocaat geweest en ben nu zelfstandig jurist. In mijn vrije tijd doe ik van alles. Ik schilder bij atelier Zaadel in Nijmegen, werk graag in de tuin, en hockey in Beuningen. Ik ga graag dagjes/weekendjes weg of op vakantie met het gezin of met vrienden. En ik ga graag uit eten. En we hebben drie kippen, Tik, Tak en Tok die regelmatig voer en een aai nodig hebben. En in ruil daarvoor ons eitjes geven. Tot groot plezier van onze kids, hun vriendjes en vriendinnetjes. 

Sarah Kuijer

Ik ben Sarah en samen met Bart heb ik twee dochters; Noah en Sofie. Ik vind het belangrijk dat kinderen opgroeien in een stimulerende, leuke omgeving waar ze zichzelf kunnen ontdekken en ontwikkelen en vind het daarom dus ook belangrijk om bij hun school betrokken te zijn. Ik werk als psycholoog en ga graag naar concerten, ontdek graag nieuwe plekken en onderneem uitjes met het gezin.

Marleen Bosch

Ik ben Marleen Bosch, getrouwd met Luuk, en trotse moeder van Noud en Fiene. Zij zitten allebei met veel plezier op De Peppel. In de basisschoolperiode wordt een belangrijke basis gelegd voor de rest van hun leven. Dat leek mij een goede reden om me aan te sluiten bij de oudervereniging. Ik denk graag mee over beleidsmatige zaken en vind het leuk om activiteiten te organiseren. Alles met als doel jullie en onze kinderen een fijne, onbezorgde basisschooltijd te geven. Naast lid van de OV van basisschool De Peppel ben ik werkzaam in het hoger onderwijs, waar ik me bezighoud met onderwijslogistiek, zoals dat zo mooi heet. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig in en rondom huis en doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden.

 


Yannick Jordaan
Ik ben Yannick Jordaan en samen met mijn vrouw Daniëlle heb ik twee dochters, Lynn en Zarah. In mijn eerste jaar bij de Oudervereniging heb ik gemerkt hoe leuk het is om de school te helpen. Het is erg mooi om te zien wanneer kinderen met plezier naar school gaan. Zelf ben ik leerkracht op een basisschool. Daarnaast speel ik net zoals Lynn basketbal bij Challenge in Beuningen.
 


Joost Bouwmeister

Mijn naam is Joost Bouwmeister ik woon samen et mijn vrouw Stacy en 2 dochter Yuna en Ivy in Beuningen.
Yuna zit nu in het 2de jaar bij de kleuters en Ivy start net bij de kleuters.
Overdag werk ik als internationaal key accountmanager. Ons bedrijf verkoopt onder anderen speciaal gereedschap voor werkplaatsen.  
Ik ben vorig jaar (2021) lid geworden van de Ov. Het is belangrijk dat ouders een steentje bijdrage aan school vind ik. 
Ook mag ik graag een beetje klussen. Dit komt op school ook handig van pas.


Anique Scheepers-Wijtmans

Mijn naam is Anique Scheepers-Wijtmans en ik ben de moeder van Nore (2018) en Fedde (2020). Samen met Martijn wonen wij al ons hele leven met veel plezier in Beuningen. Basisschool De Peppel spreekt ons om meerdere redenen aan. De belangrijkste redenen zijn onder andere het Jenaplan en de diversiteit aan activiteiten die voor de kinderen worden georganiseerd. Ik vind het leuk om hier een bijdrage aan te leveren en te zorgen dat alles zo goed mogelijk verloopt. Ook denk ik graag mee over de algemene zaken die bij het naar school gaan komen kijken. 

Zelf werk ik als jurist bij Avéro Achmea en beoordeel ik aansprakelijkheidsclaims binnen de (groot)zakelijke coassurantiemarkt. Op het moment werk ik veelal vanuit huis, waardoor er meer vrije tijd over blijft om met zijn allen leuke dingen te doen. In de weekenden gaan we graag met het gezin op pad en daarnaast vind ik het leuk om te sporten, bij te kletsen met familie en vriendinnen of om heerlijk ontspannen een serie te kijken als de kinderen op bed liggen. 

Deze website is gerealiseerd door Heutink ICT